Zuid Amerika

Deze weblog gaat over een reis door Zuid Amerika.

My Photo
Name:
Location: Deventer, Overijssel, Netherlands

Saturday, February 03, 2007

YES Carretera Austral

Dag lieve lezers.

Ik ben er. Op 31 januari fietste ik de grote stad Villa o Higgins binnen. Weer een plaatsje van niks maar wel het eindpunt van de Carretera. Geweldig wat en tocht.
1250 km over de inmiddels bekende grindwegen.

van V. o H. ging de tocht verder naar Lago V. o H. (8km) met een boot staken we dit meer over. de boot vaart alleen bij goed weer en wat dat betekent werd snel duidelijk nauwelijks hadden we de steiger verlaten of we voeren pal tegen de wind in, wind die van de gletschers komt. Een ruige tocht, en ja sorry hoor maar weer prachtig. Onderweg werden twee kayakkers van de rotsen geplukt. zij zaten al 3 dagen daar en konden niet terug vanwege de hoge golven. Aan de overkant gekomen moesten we 22 km lopen naar de Argentijnse grens. Fietsen ging nauwelijks op dit pad. Dat was trouwens behoorlijk zwaar.
Onderweg zagen we steeds Fitzroy, een zeer markante bergketen.
Bij de Arg. grens was weer een bootje over weer een ander meer Lago Disierto, daarna 37 km gefietst over een fietspad (geintje) naar El Chalten.

In El C. blijf ik een aantal dagen om te relaxen. Gister heerlijk Arg. gegeten Asayo of zo iets. Heel veel vlees van de gril, met een fles wijn.

Gister ook afscheid genomen van Fernanda, Alvaro en Remi. Zij gaan weer richting huis. Het was een prima stel. Bijzonder dat we samen 22 dagen lang dit avontuur beleefde. Door hen had ik heel bijzonder ontmoetingen met allerlei mensen. Sliep in de meest goedkope hospidajes, en kampeerde op soms bizarre plekken.

Fernanda, Alvaro en Remi, thanks a lot.

Alle internet gaat hier per sateliet, dus ik sluit deze log zonder plaatjes, maar zal in de volgende proberen een paar plaatjes te laden.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hey die Jos,
Je hebt inmiddels vast stalen benen van al dat fietsen! Mooi al die beelden, een hele andere wereld.
Zet ´m op hé, ook al moet je er in je eentje tegenaan. Een hoop mensen fietsen (nou ja), in gedachten met je mee.
Groetjes,
Anja

12:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hola Jos(é)

Wat weer een mooie verhalen, leuk om zo in gedachten met je mee te 'fietsen'. Je hebt vrijdag het Irish Pub Festival in Deventer gemist met dit jaar Murphy's als hoofdsponsor, echt een feest voor jou. lekkere drukte en leuke muziek in vele kroegen (ook jorn w en nico k waren van de partij). Goeie nieuws voor jou is dat Murphy's zich voor 2 jaar aan het festival heeft verbonden dus volgend jaar kans om in te halen. Hou je haaks, groeten uit Colmschate. Jan Willem

1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Gefeliciteerd met het bereiken van het einde van de CA. Wat een prestatie over zo´n rotsblokkenweg. Je zult wel aardige kuitspieren hebben (en die waren al niet misselijk). Maar je bent er nog niet, tot waar ga je fietsen en zijn er nog fietsgroepsleden over? Ga je nog een wandeling maken? Het ziet er spectaculair uit daar wat een landschap en wat een enorme gletsjers! Ik zet het ook op mijn verlanglijstje, je gaat vast nog eens...Nu Torres del Paine nog (en Vuurland?)
adios
Frans

3:01 PM  

Post a Comment

<< Home